Visste du att...
8.5

High Seize

Actionstrategi som tar plats på 1700-talet – på den tiden som pirater gjorde annat än använde Torrents.

High Seize är ett perfekt spel för mobiltelefoner. Det är ett actionfyllt och lättsamt strategispel som är turbaserat, vilket innebär att man kan pausera och ta upp det när som helst. Spel som kräver full uppmärksamhet är svåra att tillgodose sig på exempelvis en buss när man ska hålla koll på hållplatser med mera.

Det är 1700-tal och spelarens far har tillfångatagits av pirater, något som självklart måste rättas till. På vägen finns otaliga sidospår. Spelet är uppbyggt som Advance Wars med skillnaden att man rör sig lite mer fritt över ett landskap. Det gäller att agera smart för att vinna och för att inte förlora sina trupper.

Precis som i tidigare nämnda Advance Wars är inte grafiken en faktor, det är spelupplägget. Grafiskt sett är High Seize något som imponerar alls, det är i och för sig en rätt bra detaljrikedom, men den är knappast imponerande. Det är kort och gott spelet som är det vinnande i det här konceptet – det är kort och gott jäkligt kul.

High Seize kan för tillfället bara spelas på Nokia N-gage, men kommer att kunna spelas på framtida Nokias Series 60-telefoner. Från och med mitten av 2006 kommer alla nya telefoner från Nokia som ingår i Series 60-linjen att klara av N-Gage-spel. Eftersom det inte krävs någon speciell spelergonomis kontroll för att spela High Seize, det är ju bara att flytta sina trupper och välja handling, lämnar det här sig alldeles utmärkt för att spelas på en vanlig telefon med standardknappuppsättning.

High Seize tillhör spelen som är svåra att sluta spela och upplägget är så lätt att det passar alla. Äger du en N-Gage är det här i det närmaste ett måste.