Visste du att...
NHL 18
8

NHL 18

NHL-spelen står mig varmt om hjärtat ände sedan de spelade spå Sega en gång i tiden. Jag har haft ett uppehåll från serien på ett antal år och har tidigare varit rätt besviken på att de blivit onödigt komplicerade och tappat enkelheten som gjorde det kul. Fifa har tagit över det simpla upplägget och blivit ett förstahandsval även för professionella hockeyspelare.

Att jag inte har spelat några av de senare upplagorna av spelen kommer nu till en fördel, för det har hänt en del sedan jag spelade sist. Framför allt har kontrollen förfinats och när man, som jag, väljer den klassiska NHL 94-kontrollen, har man faktiskt kontroll över vad man gör i spelet på ett bättre sätt. Kan vara så att jag får för mig det, men jag skjuter där jag vill skjuta, får till direktskott som sitter där jag vill de ska sitta och så vidare. Senast jag spelade kände jag mer som jag åkte med än styrde händelseförloppet.

En nyhet är att de Allsvenska hockeylagen är med. Tyvärr har Asplöven åkt ur, och det var lite tråkigt då de hade varit ett lite annorlunda inslag. Speciellt om de hade fått med den lilla ishallen som de spelare i, vilken påminner om c-hallen för lagen i Elitserien, förlåt, SHL.

En annan nyhet är trespelarläget som bjuder på arkadspelande. Snabbt och enkelt. Kul när man spelar med vänner. Målsystemet kan vara lite förbryllande vid första – och andra – anblick. Det kräver i alla fall mindre av spelaren och det gör att det är lättare att plocka upp.

Huvudspelläget, om man nu vill kalla det så, är bra och med nyfunnen kontroll av mina spelare tycker jag det är riktigt kul att spela NHL igen. Det tyckte jag inte senast. Det kan hända att de som spelat varje generation NHL tycker att det är för lite nyheter eller annat, vilket jag inte känner till. Men för mig så är det här ett bra spel och något som jag kommer spendera många timmar tillsammans med framöver.