Visste du att...
7.5

Knockout Kings 2001

”Mama said knock you out”

– LL Cool J.

Gillar man boxning och tv-spel, då har man garanterat hört talas om Electronic Arts Knockout Kings. Det är en av de bästa boxningssimulatorerna man kan hitta. Nu har det tagit steget till Playstation 2 och därav kvalificerat sig för en recension på Fragzone Console.

KO Kings är en simulator, och det gör att det med ens blir lite mindre action. Boxningsspel tävlar mot andra spel där man slåss – och då blir boxning oftast rätt tråkigt. Det är ju helt naturligt att det blir roligare att slåss om man inte behöver hålla sig till en ring eller inte bara begränsas till att använda händerna. Spel som Tekken är roligare för de flesta – såvida de inte är boxningsfans.

I KO Kings har Electronic Arts försökt göra det hela lite roligare, och det genom att man kan välja sin boxningsstil och dessutom tänja på gränserna lite. Känner man för det kan man till exempel dra iväg en armbåge eller skalla motståndaren. Ser domaren det, då är får man en varning och gör man det igen så diskas man. Det gör att man kan lägga upp matchen lite mer som man vill, och chansa på att vara en rufflig boxare om man känner för det. Nu kan det gå lite inflation i rufflandet – man kan ju vänta med en rätt förödande skalle till slutet när motståndaren är mör och på så sätt ta musten ur honom lite fuskigt, innan man gör det med en rak höger eller nåt. För har man fåt ett skalle på sig får man inte tillbaka kraften även om domaren ser det och det gör ju att ruffel blir till en fördel.

Man kan även skapa en egen boxare. Inget nytt med det, men när man skapar denne fördelas muskelmassan annorlunda mot ens egen uppbyggnad. När jag skriver in min vikt och längd blir all vikt till muskler och all fett försvinner. Det gör att min gubbes magmuskler skulle få mupp-gladiatorn Zeke att bli avis.

Det finns mängder av valmöjligheter och en boxningsfanatiker hittar förmodligen allt denne söker i ett tv-spel. För oss andra, som inte tycker boxning är livets tjusning, är det fortfarande ett bra spel. Dock tycker jag att det blir lite väl enformigt, men det är kul att använda armbågarna.