Visste du att...
6

Fuzion Frenzy 2

Non-stop party game action säger omslaget och det är Fuzion Frenzy 2 i ett nötskal.
Det första Fuzion Frenzy var ett ruttet spel som var framstressat och föll snabbt i glömska. Därför var jag lite förvånad över att det utannonserades en uppföljare. Nu är den i alla fall här och placerad i min Xbox 360.

Fuzion Frenzy 2 är precis som det första spelet baserat på minispel. Det som skiljer dem åt är att minispelen har vuxit på senare år och kanske som allra mest nu sedan Nintendo Wii lanserats. Det har gjort att spelen håller en betydligt högre klass än tidigare och att hela presentationen faktiskt fungerar.

Minispelen är varierande och kan vara att kasta bomber mot andra, flytta klossar till sin hörna med vad som förefaller vara radiostyrda traktorer, spränga golvet utan att själv falla ner och trycka snabba knappkombinationer. Spelen är helt okej, men ärligt talat hinner man spela igenom de flesta ganska snabbt och sedan är det bara repetition. Också med alla dessa minispel till Wii i bakhuvudet suktar man efter den betydligt mer kreativa kontrollen och känner att joypaden inte alls gör sig lika bra.

Spelet är ganska snyggt, speciellt upplägget även om det snabbt blir enformigt med den gapiga presentatören. Lyckligtvis kan man trycka sig förbi denne och ta sig till spelet.

Att spela ensam är inte alls kul, man bör ha minst en kompis för att uppskatta Fuzion Frenzy 2. Helst ska man vara fyra stycken. Då blommar det faktiskt upp, för det är kul att spela tillsammans. Som tur är behöver man inte ha tre kompisar och totalt fyra kontroller. Det går bra att spela via Xbox Live.

Fuzion Frenzy 2 ligger på en längre prisnivå, vilket är en bra och ärlig tanke från Microsoft. Det är inte ett riktigt spel i den bemärkelsen som Gears of War eller Halo, det är ett minispel och prisbilden bör vara lägre för ett sådant. Vill du ha ett lättsamt spel hemma, då är Fuzion Frenzy 2 ett helt okej köp. Vill du verkligen engagera dina icke spelande vänner, då ska det inte stickas under stolen med att det kommer bättre spel för ändamålet framöver.