Visste du att...
7.5

Colin McRae Rally 2005 Plus

Sladda runt i diverse olika bilar – men undvik den slöa golfen.

Colin McRaes rallyspel har alltid hållit en hög klass och det är inget undantag för Sony PSP-versionen som heter Colin McRae Rally 2005 Plus.

Här kan spelaren sätta sig bakom ratten och köra som en blådåre på de smala vägarna i extrema hastigheter. Grafiken är snygg, skadorna syns tydligt och allt är trevligt presenterat. Något som är lite väl diskret ibland är vägarna, jag har missat var jag ska svänga otaliga gånger och förlorat en massa tid på det. Okej, man kan lyssna på kartläsaren, men ärligt talat – hur många gör det?

Karriärläget där man först får sätta sig i en superslö golf är inte så spännande. Bilen har inget under huven, i alla fall inget att skryta om, och det kräver att man kör perfekt för att inte tappa tid. Missar man lite tar det en kvart att komma upp i hastighet igen. Här har jag svårt att hänga med, tycker att jag kör bra men får ändå finna mig distanserad på flera sträckor. Så snart jag hoppar in i andra läget, där man kör med de fyllblodade rallybilarna, hänger ingen med mig. Då är jag bäst – jag pratar enspelarläge, för det finns säkert massor av spelare som skulle lämna mig i ett dammoln.

Av det här kan jag konstatera att min körstil verkar passa bäst i en snabb bil som kan accelerera ikapp mina misstag. För skulle en rallyförare köra som jag gör skulle hans team gå i konkurs.

Colins spel är bra och underhållande, men det har inte mycket nytt att skryta med