Visste du att...
5

Blade II

Blade II är ett dåligt spel som man inte ska köpa.

Min polare Wesley Snipes spelar Blade på biograferna och nu kan alla vi lite mindre kända gamers inta rollen som vampyrdödare. I Blade II får man chansen att vara Blade, vilket låter som en mycket trevlig sak då han är mer än kool. Tyvärr är det inte mer än en fascinerande tanke, för i realiteten är det bustråkigt att vara Blade.

Självfallet är man Blade och man får utrusta honom med diverse dödsbringande vapen – visste ni om att Dödligt vapen heter ”Dodbringande vaben” i Danmark, vilket jag tycker låter kul. Sedan är det bara att bege sig up på vampyrjakt.

Kontrollen är initialt lite udda, det är så att utvecklarna har valt att lägga alla slag och sparkar på den högra analoga spaken. Något som är nytt för mig och det tog lite tid att vänja sig med. Efter ett tag är det dock inget problem, eller det kan vara så att resten av spelet får en att glömma det – för det är inte många ljusglimtar i spelet.

Att går runt sådär lagom långsamt och slå på en hög med vampyrer är faktiskt inte alls speciellt kul. Det finns dock lite smarta inslag, som att man bara kan använda de mest dödliga vapen under en kort period, så att man inte får det bästa vapnet och sedan bara går runt och är odödlig. Jag testade nyligen Xbox-versionen och hade hoppats att det här skulle vara bättre – men där hade jag fel. Okej, det är snyggare, men det är precis lika dåligt. Jag rekommenderar att ni kollar på Buffy the Vampire Slayer i stället om ni är ute efter spel i Beat’em Up-genren.

Att köpa Blade II till Xbox är i det närmaste dumt.