Visste du att...

Game Over för Concord eller om det är en paus

Concord

Hastigt och lustigt har Concord bara veckor efter lanseringen tagits bort från butikerna och köparna återbetalas.

”Men även om många aspekter av upplevelsen har slagit an hos spelarna, inser vi också att andra delar av spelet och vår initiala lansering inte nådde upp till våra avsikter. Därför har vi nu beslutat att ta spelet offline från och med den 6 september 2024 och undersöka alternativ som bättre kan nå våra spelare.

Medan vi bestämmer den bästa vägen framåt, kommer försäljningen av Concord att upphöra omedelbart, och vi kommer att börja erbjuda full återbetalning till alla spelare som har köpt spelet för PS5 eller PC.”

Men det kan komma tillbaka…
Vi vet inte om det är ett rekord att dra tillbaka ett spel så snabbt och det kanske är bra att de gör om och eventuellt gör rätt. Förd det verkar som de satsar på att återlansera det med utsagor som ”Vi håller er uppdaterade och tackar återigen alla Freegunners som har följt med oss i Concord-galaxen.”.

De finns rätt många spel som inte drar en publik initialt, eller floppar för att förväntningarna är för höga, men få gör något så här radikalt. Allt som oftast uppdateras det för glatta livet med förhoppningen att de löser de problemen som ligger bakom att spelarna inte dyker upp. På senare tid har det varit rätt mycket serverproblem för flerspelarspel, däribland något svenskt.