Visste du att...

E3 2023 arrangeras av Reedpop

E3 2023

Att det skulle bli en E3-mässa i Los Angeles nästa år har kommunicerats och även att den kommer bli lite annorlunda har det spekulerats kring.

E3-PAX
Att den eminenta spelmässan i Los Angeles har varit rätt dålig åren innan Covid dök upp är allmänt känt. Arrangörerna har vägrat att justera sig mot en förändrad spelbransch. Tiden då utgivarna är de största aktörerna är förbi och de som ger ut spelen själva föredrar mässor för allmänheten, inte de som bara tillåter media och affärsfolk. Då till exempel PAX-mässorna eller varför inte Gamescom.

E3 gjorde ett försök att blanda de båda målgrupperna, men det blev mest en udda lösning. Varför de inte har affärsfolk en eller två dagar och sedan allmänheten, det är något som många frågat sig. Montrarna står där och det borde väl bara vara att addera några dagar för allmänheten?

Tänker om
Nu kanske E3-arragörerna har tänkt om? De har blivit omsprungna av till exempel tidigare nämnda PAX och kan man inte slå dem kan man alltid jobba med dem. Sagt och gjort, idag meddelade E3 att mässan arrangeras av PAX-arrangörerna Reedpop.

”E3 2023 will welcome back publishers, developers, journalists, content creators, manufacturers, buyers, and licensors. The event will also highlight digital showcases and feature in-person consumer components.”

Med någon som är specialister på att arrangera publika evenemang kan man förmoda att E3 kommer att öppnas upp mot allmänheten i en större grad än någonsin. Förmodligen blir helgen efter affärsmässan publik. Kanske bara ena hallen, men något åt det hållet kan man giss. Texten ovan, från E3:s pressmeddelande, antyder på öppnare dörrar i alla fall.

Juni 2023
Inga datum är därför meddelade, bortsett från juni 2023. Media kommer kunna registrera sig från och med slutet av 2022.