Visste du att...

Nintendo Direct summerat

nintendo e3

Summering av det senaste Nintendo Direct

I den senaste Nintendo Direct-sändningen visade Nintendo upp ett brett utbud av spel som kommer till konsolen i år och under 2022.

Nintendo Switch Online + Expansion Pack
Ett nytt medlemskap kommer till Nintendo Switch Online i slutet av oktober med klassiska Nintendo 64- och Sega Mega Drive-spel. Förutom alla de vanliga fördelarna med ett Nintendo Switch Online-medlemskap som att kunna spela online, tillgång till ett växande bibliotek med NES- och Super NES-spel med mera, kan medlemmar med det nya medlemskapet spela spel som Mario Kart 64 online med upp till fyra spelare för första gången någonsin. Den fullständiga listan över de klassiska spel som släpps till den utökade tjänsten är listade nedan.

Nintendo 64
o Super Mario 64
o The Legend of Zelda: Ocarina of Time
o Mario Kart 64
o Lylat Wars
o Sin and Punishment
o Dr. Mario 64
o Mario Tennis 64
o Operation: WinBack
o Yoshi’s Story

Kommande Nintendo 64-spel
o Banjo-Kazooie
o Pokémon Snap
o The Legend of Zelda: Majora’s Mask
o Kirby 64: The Crystal Shards
o Mario Golf
o Paper Mario
o F-Zero X

Sega Mega Drive
o Sonic the Hedgehog 2
o Streets of Rage 2
o Ecco the Dolphin
o Castlevania: Bloodlines
o Contra: Hard Corps
o Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine
o Golden Axe
o Gunstar Heroes
o M.U.S.H.A.
o Phantasy Star IV
o Ristar
o Shining Force
o Shinobi III: Return of the Ninja Master
o Strider

Ny joypads
Nintendo Switch Online-medlemmar kommer snart också att kunna förbeställa två nya handkontroller som liknar de ursprungliga Nintendo 64- och Sega Mega Drive-kontrollerna. Dessa trådlösa handkontroller kan användas för att spela klassiska spel på Nintendo Switch Online.

Kirby and the Forgotten Land
Nästa Kirby-äventyr på Nintendo Switch blir i 3D! I detta nya plattformsspel kan spelare fritt röra sig i områden med hjälp av Kirbys välbekanta kopieringsförmågor. Vad väntar Kirby när han utforskar en mystisk miljö fylld med övergivna strukturer från en tidigare civilisation? Ta reda på det när Kirby and the Forgotten Land kommer til Nintendo Switch våren 2022.

Bayonetta 3
En ny trailer för denna snygga och actionfyllda uppföljare visar upp gameplay från spelet för första gången och avslöjade ett nytt utseende för Bayonetta och en ny mekanik, inklusive Bayonettas förmåga att direkt styra över demoner. Bayonetta 3 kommer till Nintendo Switch under 2022. Mer information om spelet kommer att släppas vid ett senare tillfälle.

Monster Hunter Rise: Sunbreak
Capcom arbetar för närvarande med en riktigt stor DLC-expansion för det populära Monster Hunter Rise. Expansionen kommer att innehålla nya berättelser, platser och monster, samt nya “hunting actions” och “quest rank”. MONSTER HUNTER RISE: SUNBREAK är planerad att släppas sommaren 2022. Mer information om denna stora expansion kommer att avslöjas längre fram..

Splatoon 3
Nästa spel i Splatoon-serien innehåller både nya och bekanta banor för fyra mot fyra-strider, liksom nya vapen som aldrig tidigare setts i Splatoon-spelen. I spelets kampanj för en spelare kan däggdjuren komma tillbaka … men vad innebär det? Ta reda på det mer när ytterligare detaljer om Splatoon 3, som planeras att släppas 2022, avslöjas i framtiden.

Voice of Cards: The Isle Dragon Roars
En trollbindande upplevelse från de kreativa hjärnorna hos YOKO TARO och Yosuke Saito är på gång. I Voice of Cards: The Isle Dragon Roars från SQUARE ENIX använder sig spelarna av kort, turbaserade strider, där deras färdigheter och en gnutta tur-kommer att avgöra vem som går segrande fram. Detta nya rollspel kommer till Nintendo Switch den 28 oktober. Spelare kan redan nu testa en demo för Voice of Cards: The Isle Dragon Roars.

Chocobo GP
Gör dig redo för en ny racingupplevelse! Tävla som välbekanta Final Fantasy-karaktärer som Chocobo och Gilgamesh med speciella personliga förmågor och Magicites för att kunna rusa förbi motståndet. Anpassa din motor som du vill! Flerspelarläge för spelande både lokalt och online. Upp till 64 spelare kan tävla i en turnering för att avgöra vem som är racingmästaren! Chocobo GP släpps exklusivt till Nintendo Switch 2022.

Triangle Strategy
I februari skickade SQUARE ENIX ut en enkät för demoversionen av TRIANGLE STRATEGY. Sedan dess har utvecklarna uppdaterat spelet med fokus på att justera svårighetsgraden, liksom förbättringar av det visuella, kamerakontrollen och möjligheten att se tidigare konversationer. Detta imponerande strategispel, som är i HD och 2D, kommer till Nintendo Switch den 4 mars 2022. TRIANGLE STRATEGY Tactician’s Limited Edition, som innehåller spelet, sex anpassade tärningar, en kortlek, en SteelBook®, en dubbelsidig affisch, och en fin låda för samlare, lanseras i Europa samma dag.

Actraiser Renaissance
Det klassiska Super NES-spelet Actraiser kommer till Nintendo Switch, nu i HD! Besegra monster i den sidscrollande delen av spelet, Realm Acts, och odla mark i den världsbyggande delen, Realm Management. Njut av den mycket älskade originalmusiken och ett omarrangerat soundtrack med ny musik. Nya banor och bossstrider väntar också. Actraiser Renaissance är släppt till Nintendo Switch nu.

Dying Light 2 Stay Human – Cloud Version
Behärska både parkour och taktisk strid för att överleva i denna brutala open-world action-RPG. Utforska ensam eller med upp till tre andra i online co-op. Light 2 Stay Human – Cloud Version släpps till Nintendo Switch den 4 februari 2022. En demo för spelet kommer också att finnas tillgänglig samma dag.

Deltarune Chapter 2
Den nya expansionen till DELTARUNE Chapter 1 har kommit! DELTARUNE Chapter 2 finns nu som en gratis uppdatering för ägare av DELTARUNE Chapter 1.

Animal Crossing: New Horizons Update
En ny uppdatering kommer till Animal Crossing: New Horizons i november! Fler detaljer kommer att avslöjas i en Animal Crossing: New Horizons Direct -sändning i oktober. Följ Isabelle på Twitter för mer information: https://twitter.com/AC_Isabelle

Hyrule Warriors: Age of Calamity Expansion Pass DLC
Den 29 oktober kommer den andra delen av Hyrule Warriors: Age of Calamity Expansion Pass med en ny spelbar karaktärsduo, ytterligare scener och känslomässigt starka filmsekvenser. Försvara Hyrule som den udda duokaraktären, Purah & Robbie, och med hjälp av deras tillgång till uråldrig teknik. Se hur platser som Colosseum och Kakariko Village såg ut 100 år tidigare. Lär dig mer om Champions och den mystiska Guardian när kampen för Hyrules framtid fortsätter! Spelare som köper Expansion Pass får också tillgång till Wave 1 som redan är tillgänglig.

The Final DLC Fighter in Super Smash Bros Ultimate
Kommer att avslöjas snart. Masahiro Sakurai, regissören för Super Smash Bros Ultimate, kommer att vara värd för en sista ”Battling with …”-video den 5 oktober och avslöja den sista DLC -fightern. Detta blir den sista presentationen som berör Super Smash Bros Ultimate DLC.

Mario Party Superstars
Det är nästan dags för Mario Party Superstars som kommer till Nintendo Switch den 29 oktober! Förutom det klassiska Mario Party-läget, som använder sig av flera klassiska spelbräden från Nintendo 64-eran, inklusive Woody Woods, Yoshi’s Tropical Island och Horror Land, kommer Mario Party Superstars också att ha minispelläget Mt. Minigames, där bland annat den tävlingsinriktade Survival-banan finns, men också Tag Match där det gäller att samarbeta.

Mario Golf: Super Rush DLC
Mer kostnadsfritt innehåll kommer till Mario Golf: Super Rush. Efter denna Nintendo Direct lades två nya spelbara karaktärer till i spelet: Koopa Troopa och Ninji! Förutom dessa karaktärer kommer två nya banor att läggas till, det snöiga Blustery Basin och de ökenbanan Spiky Palms, samt möjligheten att ändra svårighetsgraden för CPU-motståndarna.

Disco Elysium – The Final Cut
I detta banbrytande rollspelsäventyr förhör du människor och avslöjar ledtrådar. Släpps digitalt på Nintendo Switch den 12 oktober, medan den fysiska versionen lanseras i början av 2022.

Star Wars: Knights of the Old Republic
Ett älskat Star Wars-spel som kommer till Nintendo Switch den 11 november.

Castlevania Advance Collection: Castlevania Advance Collection innehåller fyra klassiska Castlevania-spel – Castlevania: Circle of the Moon, Castlevania: Harmony of Dissonance, Castlevania: Aria of Sorrow och Castlevania: Dracula X – med dödligt vacker grafik och häpnadsväckande episk musik. Rewind, Quick Save och Button Mapping-funktioner kommer också att vara till god hjälp i kampen mot ondskan. Alla regionala versioner av varje spel, samt ett galleriläge med aldrig tidigare sedd artwork ingår. Castlevania Advance Collection släpptes till Nintendo Switch direct efter sändningen.

Disney Magical World 2: Enchanted Edition
Spelare är inbjudna att leva i en magisk värld med Musse Pigg och ett dussintals Disney-karaktärer! Tillbringa tid med Disney-vänner, skapa kostymer och möbler, och utforska härliga världar med Disney-tema. Allt nedladdningsbart innehåll från den ursprungliga Nintendo 3DS-versionen kommer också att inkluderas när Disney Magical World 2: Enchanted Edition släpps till Nintendo Switch i december.

Shadowrun Trilogy
Cyberpunk möter fantasi i denna samling av tre klassiska kultspel. Som en Shadowrunner kommer spelarna att utforska en dystopisk framtid där magi och fantasivarelser har vaknat till liv igen. Kommer till Nintendo Switch under 2022.

Rune Factory 5
I Rune Factory 5 kan spelare odla grödor, tämja monster och samarbeta med stadsbor för att utforska en massiv värld. Men när de inte är ute på äventyr kan de också hitta vänskap och kärlek bland spelets olika färgstarka karaktärer. Rune Factory 5 kommer till Nintendo Switch den 25 mars 2022.

Arcade Archives Pac-Man / Arcade Archives Xevious
Två klassiska NAMCO-spel kommer till Nintendo Switch som en del av Arcade Archives-serien. Spela arkadklassiker som PAC-MAN och XEVIOUS hemma eller på språng när de båda nu släppts till Nintendo Switch.

Vill du se hela Nintendo Direct, så gör du det nedan. Plus en masa trailers också.

Nintendo Direct – 24.09.2021

Monster Hunter Rise: Sunbreak – Massive expansion coming summer 2022

Bayonetta 3 – Coming 2022

Kirby and the Forgotten Land – Coming spring 2022!

Splatoon 3 – The return of the Mammalians?

Triangle Strategy – Coming 04/03/2022!

Tune in this October for an Animal Crossing: New Horizons Direct

Guardian of Remembrance – Hyrule Warriors: Age of Calamity