Visste du att...

Svenska Sharkmob öppnar studio i London

London Calling

Nästan svenska – Skåne ni vet – Sharkmob har beslutat sig för att öppna upp en ny studio på östkusten, men inte sedvanliga östkusten som i Stockholm, utan i London.

London
Sharkmob är kända för… inget spel än så länge, men vad de än kokar på sin kammare så var det nog intressant för kinesiska Tencent att köpa upp hela studion. Så vi förväntar oss stordåd från skåningarna. The Great Spettekaka Adventures har vi satsat en slant på och får se om det ger storkovan.

Nu har Sharkmob öppnat upp en studio i centrala London, det borde väl vara det där stället som Pernilla Wahlgren sjöng om? Studion kommer ledas av James Dobrowski som kommer jobba med bland andra Martin Connor, Sam Barton och Benjamin Penrose. Vi vet inte vem någon av dessa är, men de är garanterat förträffliga personer och utvecklare.

“London is one of the greatest cities in the world and the United Kingdom has an amazing development community. We see London as a global city – with good national and international connections – and though 2020 has posed exceptional challenges to us all, as we look beyond these, – the UK will always be a key location for game development.” sade Fredrik Rundqvist som är vd på Sharkmob.

I presmeddelandet kan man man läsa att Sharkmob jobbar med två AAA-titlar ämnade för PC och konsol. Huruvida de räknar med att The Great Spettekaka Adventures kommer bli en dundersuccé och de jobbar redan med The Great Spettekaka Adventures II återstår väl att se. Framtiden får utvisa kort och gott.