Visste du att...

Genomskinliga loot-lådor i framtiden

id at xbox skateboard

Mer transparens i loot-lådorna

Konsumenten ska inte köpa grisen i säcken – i samma utsträckning.

Grisen i säcken
Det är ett uttryck som passar sig väl när det gäller så kallade Lootboxes. Köp en låda för en summa och hoppas på att den har ett innehåll du vill ha. Så har samlarkort funkat sedan Hedenhös tid för övrigt. Poängen har väl nästan varit att man aldrig får det man vill ha. Vissa spelmakare har verkligen gjort business av det här och fått en hel del – välförtjänt – skit för det i forum och i media. Nu vill bland annat Entertainment Software Association (ESA) och Interactive Software Federation of Europe (ISFE) rensa upp det här träsket.

Nya policys
Många av medlemmarna i ESA och ISFE kommer att börja göra sina Loot-upplägg lite mer transparenta. Tanken är att köparen kommer att få redan på sannolikheten att få ett visst objekt eller annat via köp av lådan. Det kommer förmodligen att göra att dessa objekt kommer att börja dyka upp oftare, för ingen kommer att köpa en låda med 0,1 procent chans att få det man letar efter.

Konsoltillverkarna kommer att kräva att denna transparens finns på alla produkter som säljs via deras plattformar bland annat. Detta kommer införas från 2020. Ett gäng utgivare hänger på också, men vi vet inte exakt vilka.

“ISFE welcomes today’s initiatives to ensure global and industry-wide commitment to provide further transparency to our players by providing relative rarity or probability of obtaining randomized virtual items, commonly known as ‘drop rates disclosure’.” sade ISFE: vd Simon Little.

Läs mer hos ISFE.

Varför är det en bild på en skateboard högst upp?
Vi hade ingen arkivbild på något som liknade en låda. Och vi ides inte fixa fram någon heller. Nedan finns en för artikeln helt irrelevant bild till för övrigt.

Lämna ett svar