Visste du att...

Neon Giant – ny svensk studio baserad i Uppsala

Neon Giant

Neon Giant – Ny studio i Uppsala

Det dyker konstant upp nya spelutvecklare i vårat avlånga land och nu har det blommat upp en ny studio i Uppsala.

Starbreeze var länge studion med stort S i Uppsala
Uppsalas stolthet var länge Starbreeze, men de flyttade till huvudstaden. Machinegames, som grundades av före detta Starbreeze-personer, tog över facklan, men de har inte riktigt fyllt Starbreeze skor i och med att de numera ägs av Bethesda och kanske inte tar lika mycket plats som Starbreeze gjorde. Plus att de senare fick Vin Diesel att komma till Uppsala – bara det.

Neon Giant
Nu har som sagt en ny studio meddelats och den är grundad av personer som jobbat på bland annat Machinegames, men även på GRIN:s Göteborgs-studio. Neon Giant heter som sagt nya studion och den sitter i en ombyggd kyrka kunde man läsa i Dagens Industri, vilket förmodligen betyder att de delar yta med Imagination Studios – för hur många kyrkor kan det finnas i Uppsala där spelföretag håller till?

Goodbye Kansas Game Invest
I och med att det är rutinerade utvecklare har Neon Giant redan fått backning av Goodbye Kansas, vilket förmodligen göra att de kan arbeta i lugn och ro, men förmodligen har de även möjligheter att anställa den personalen de behöver för sitt kommande spel. Vilket innebär att om du söker jobb, så kan det vara läge att skicka iväg en spontanansökan via deras hemsida.

Lämna ett svar