Visste du att...

Knack gratis via Playstation Plus i februari

Knack Playstation 4

Knack gratis till alla Playstation Plus-medlemmar

I februari kan du göra dig redo för plattformsäventyret Knack och gåtfulla pussel med Rime. Även PSVR-spelet Starblood Arena är gratis för Playstation Plus-medlemmar.

Det är dags för årets kortaste månad men det betyder inte att den här månadens spel tappar i kvalitet.
Det första spelet är äventyrspusslet Rime från Tequila Works, studion som även utvecklade 2012 års zombie-överlevnadsspel Deadlight.

Knack
Februaris andra spel är Knack, ett klassiskt plattformsäventyr. Det är inget slump eftersom det kommer från Mark Cerny, en person som varit involverad i flertalet plattformstitlar ända sedan han startade 1983. Bland annat var han en del av Crash Bandicoot, Ratchet & Clank och Spyro the Dragon.

I Knack springer, hoppar och slår du din väg genom de olika nivåerna. Grafiken är färgstark och spelet är enkelt att spela för alla – även om du aldrig hållit i en kontroll tidigare.

Rime
I Rime spelar man en pojke som har spolats iland på en mystisk ö efter att en storm har separerat honom från sin pappa. Utforskning och pussellösning är kärnan i Rime. Genom plattformning och interaktion med djur och föremål kommer du framåt i spelet och reder ut mysterierna kring ön. Spelet utspelas på en ö med hisnande vyer och estetiken liknar färgrika tecknade filmer. Utöver den fina estetiken har spelets soundtrack nominerats till ’Best Audio’ i Golden Joystick Awards 2017.

Bonusspel: Starblood Arena
PSVR-spelet Starblood Arena är också gratis under februari. I det här arenabaserade stridsspelet kan du röra dig fritt på slagfältet. Det går att välja mellan nio olika piloter som alla har unika styrkor och svagheter – för att du ska kunna välja den spelstil som passar dig allra bäst. Starblood Arena går att spela i multiplayer online. Ett PSVR-headset krävs för att spela titeln.

Lämna ett svar