Visste du att...

Avalanche öppnar en ny studio – någonstans i Sverige

Avalanche Studios

Avalanche Studios II – Blir det på Sveriges baksida?

Avalanche har pratat med DI och berättar där att de kommer att öppna en ny studio i Sverige och att de satsar på att vara 25-40 anställda. Den kommer inte att vara belägen i Stockholm är det som kommuniceras, det vill säga den kan dyka upp var som helst i Sverige.

Vilda och cyniska spekulationer
Om man gissar lite så kommer de inte öppna i Malmö då det säkert är svårare att hitta arbetskraft där då Massive suger upp en hel del och även några andra studior. Göteborg är inte överetablerat, så det kan vara en logisk plats – plus att man kan åka snabbt med tåg mellan Stockholm och Göteborg. Andra städer som det knoppar fram utvecklare via utbildningar är till exempel Skövde och Karlskrona, men det finns fler. Ett annat spår är att kopiera Paradox och lägga sig i Sveriges nordligare delar. Alternativt, ta upp facklan från Starbreeze som lämnade Uppsala för Stockholm och ragga lite på Machine Games anställda? Nog med spekulationer.

Stockholm och New York
Avalanche har i dagsläget två kontor. Ett i Stockholm, på Södermalm självklart – var annars, och ett i New York. Det senare kontoret öppnades i en stad som inte har så mycket utveckling och det kan vara så de tänker med studio nummer två i Sverige.

Bra för svenska spelbranschen
Oavsett var studion hamnar, jag håller tummarna för Norrbotten, är det en bra sak för Sverige och den svenska spelbranschen. Inte bara att det kommer en ny studio, utan även att den inte landar på Södermalm.

Källa: Peter på DI.

Lämna ett svar