Visste du att...

Ökning av sålda spel och konsoler i USA under juli 2017

Juli är inte en spelmånad här hemma då vi äntligen får lite bra väder och de flesta har semester eller sommarlov. I USA finns färre årstider och på vissa ställen finns bara en i princip, men det hindrar inte många att ta ut sina få semesterdagar under juli månad och det gör att även där är juli en av årets sämre månader när det gäller försäljning av spel.

I jämförelse med 2016 gick försäljningen av hårdvara upp med 29 procent och spel med 17 procent. I båda fallen tack vare Nintendo. Hårdvaran var Switch och spelet var Splatoon 2. Försäljningen av PC-spel gick också upp, vilket självklart inte har något alla med Nintendo att göra… Men en ökning på 14 procent.

Topp 10 i USA juli månad 2017
1. Splatoon 2
2. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
3. GTA V
4. Final Fantasy XII: Zodiac Age
5. Zelda – Breath of the Wild
6. Injustice 2
7. Mario Kart 8
8. Overwatch
9. Rainbow Six: Siege


Bilden har inget med artikeln att göra, men den är tagen i juli – nästan i augusti – 2017 norr om Harads, i Edefors och det är Laxholmen till vänster på bilden.

Lämna ett svar