Visste du att...

Starbreeze meddelar samarbete med IMAX

Starbreeze fortsätter utannonsera samarbeten kring sina VR-glasögon, här är ett till. Pressmeddelande nedan.

Starbreeze, en oberoende skapare, utgivare och distributör av högkvalitativa underhållningsprodukter, har slutit avtal om att ingå ett joint venture med IMAX för att skapa ett koncept för destinationsbaserade VR-upplevelser under IMAX varumärke där bolagen är likvärdiga partners. Överenskommelsen innebär bland annat att parterna ska erbjuda på Starbreeze unika VR-headset StarVR i en IMAX-miljö. Dessutom kommer konsumenter en utpräglad, destinationsbaserad VR-upplevelse som baseras Starbreeze katalog av VR-underhållning och VR-spel göras tillgängliga för IMAX kunder.

Blir projektet framgångsrikt är avsikten att rulla ut konceptet globalt. IMAX har i dagsläget drygt 1 000 teatrar i 68 länder.

“Vi tror att ett av de bästa sätten att uppleva VR, är tillsammans med andra och i högsta möjliga kvalité. Vi vill ge alla tillgång till spännande och högkvalitativa VR-upplevelser i biografer och på andra anläggningar runt om i världen”, säger Bo Andersson Klint, Starbreeze vd. “Denna öppna content-plattform kommer att underhålla miljontals konsumenter världen över. StarVR HMD, tillverkad av vår partner, det ledande taiwanesiska elektronikföretaget Acer, och IMAX varumärke med global räckvidd genom sina anläggningar, är en fantastisk kombination för våra målgrupper”.

” I takt med att tekniken och nöjeslivet utvecklas, fortsätter vi att innovera och hitta nya plattformar för att utöka The IMAX Experience”, sa IMAX Corp. CEO Richard L. Gelfond. “Vi tror att VR tar oss in i en ny tidsålder som är fantastiskt lovande och är en naturlig utveckling för IMAX givet vårt etablerade nätverk över hela världen, vår uppslukande underhållnings know-how, och starka förhållande till filmskapare, studios och utställare. Precis som IMAX tillhandahåller den bästa cinematiska upplevelsen, är Starbreeze pionjär inom den framväxande VR-marknaden och deras headset levererar en bredare, “IMAX-liknande” field of view som tillåter konsumenterna att se, känna, röra och spela i nya världar på ett starkt, uppslukande, och realistiskt sätt. Medan vårt partnerskap med Google sätter IMAX i VR-inspelnings branschen, ger Starbreeze oss möjligheter för innehållsdistribution och hjälper oss att erbjuda en helhetslösning i ett VR-ekosystem.”

Förutom Starbreeze produkter kommer även andra VR-produktioner att göras tillgängliga för IMAX- publiken. IMAX avser att etablera fler samarbeten för att skapa VR-underhållning genom sitt nätverk i filmindustrin.

Starbreeze tidigare utannonserade koncept StarCade, kommer att införlivas i samarbetet med IMAX och en ny tidpunkt för öppning kommer att utannonseras. StarCade är ett platsbaserat initiativ för VR-centra där kunder ska kunna få en premium VR-upplevelse. Starbreeze har valt plats för en första pilotanläggning för konceptet. Denna kommer att följas upp med upp till ytterligare fem anläggningar under 2016.

Lämna ett svar