Visste du att...
6.5

Ridge Racer 2

Riiiiiiiiiiiiiiiidge Raaaaaaaaaaacer!

Det är väl världens enklaste rubrik ovan, men de flesta som spelat spel känner till den utdragna meningen. Nu är det Ridge Racer 2 till Sony PSP som synats och det är faktiskt chockerande likt sin föregångare på PSP.

Det är faktiskt så att jag börjar undra om det verkligen är så att jag spelar en uppföljare, men så är det. Det har adderats lite här och där, men själva spelet är banne mig identiskt. Nu har i väl alla varit ungefär likadana i spelserien, men när det är så här likt föregående spel kan man börja fundera över hur Namco har tänkt.

I Ridge Racer har man alltid sladdat sig runt kurvorna, vilket tidigare bara har varit racing. Efter att racinggenren Drifting blivig populär, som vår svenske Samuel Hübinette är typ bäst i världen – eller i alla fall dokumenterat i USA, har spelet börjat gå under namn driftracer.

Om man har överseende med att spelet är en karbonkopia av Ridge Racer är det ett underhållande spel, men konceptet har blivit slitet och känns inte så fräscht längre. Det finns roligare koncept till att börja med, det finns snyggare spel och det finns framför allt roligare spel.