Visste du att...
6.5

Moto GP

Wrooooooooooooooooooooooom!

Det finns två Moto GP-spel, vilket gör att de flesta som inte är insatta blir konfunderade. Det ena kommer från Namco och det är det dåliga, det andra kommer från THQ och det är i sin tur det bra.

Namcos spel har i och för sig blivit bättre, förmodligen på grund av att det blivit frånkört av THQ-spelet. Det som har gjort att de ens kan samexistera är att de kommer till olika konsoler. Nu kommer en version av Namcos spel till Sony PSP och jag kan inte säga att jag såg fram mot att testa det så där överdrivet mycket, men lyckligtvis blev jag positivt överraskad.

Spelet som baseras på Playstaiton 2-versionen, vilket självklart låter lite skämmande med tanke på vad jag just sade ovan. Men det visar sig att spelet när det har sämre förutsättningar gör sig okej på PSP. Det har krympts lite, färre banor och lite finesser saknas. Bland annat att man bara kan bromsa med en knapp och inte separat fram- och bakbroms. Det fungerar bra, men det taktiska körandet är som försvunnet i och med det. För de som är insatta så bromsar man olika i olika situationer för att kunna behålla maximal hastighet eller att bromsa så sent som möjligt.

Känslan finns där och jag måste säga med en förvånad ton att det är mer underhållande än jag någonsin trott. Jag hade redan startat motorsågen baserat på min bekantskap med Playstation 2-kusinen. Är det racing, och speciellt roadracing, som du vill spela på din Sony PSP är det är ett helt okej spel.