Visste du att...
6.5

Mario Sports Mix

Dodgeball är en ovanligt inslag i tv-spelsvärlen.

Så fort Nintendo sätter namnet Mario på ett av sina spel har det alltid inneburit en garanti om att spelet kommer vara riktigt bra. Det kommer vara lättillgängligt men ändå omöjligt att bemästra. Det kommer vara festligt, beroendeframkallande och minnesvärt.

Men det här var innan Nintendo Wii kom in i bilden. Nintendo bytt ut Marios värdefulla garantistämpel han nästan alltid burit på och istället ersatt det med ordet Wii, som inte ens betyder något. Med titlar som Wii Sports Resort och Wii Party kommer Nintendos partyspel kommer aldrig mera bli sig lika.

Initiellt kan det verka generöst att låta Mario och alla hans vänner (och ovänner för den delen) få tävla i fyra sporter på ett och samma spel, men med den ytliga underhållningen som det för med sig är det inte så konstigt. Inga av sporterna är helt klockrena och det hela känns tafatt.

Svamprikets charm skiner såklart igenom och kontrollen sitter som den ska. Spelet bjuder in spelaren på ett väldigt pedagogiskt sätt, den lättillgängliga biten finns fortfarande kvar. Men något djup där under finns inte. Det kommer garanterat vara roligt för fyra personer ett tag, men jag har svårt att se det hålla i sig.

Mario Sports Mix är inget som går att bemästra eller sätta sig in i. Det är en smått underhållande fläkt att roa sig med tills nästa riktiga partyspel dyker upp, den här gången med ett Wii i titeln.