Visste du att...
6.5

ATV Offroad Fury 4

Höga hopp i höga hastigheter bjuder Sony på, men så spännande är det tyvärr inte.

Racingspel där man får köra ATV eller motorcyklar och utföra tricks – de är sällan bra. Det är en tumregel. Lite som på 80-talet när ett plattformspel baserat på en licens sällan var något att hänga i julgranen.

Sonys San Diego-studio har sett till att vi får framföra fyrhjuliga motorcyklar, motocrosshojar, sandloppor och något som de kallar trucks – det vill säga lastbilar, men de är mer åt jeep eller pickuphållet. ATV-racingen, det vill säga de fyrhjuliga motorcyklarna, är det som är mest roliga. Att köra dem är det som är bäst, utföra tricken stimulerar nog ingen. Motocrosshojarna är relativt underhållande, men fruktansvärt stela i kurvor och i luften. Det här var de två glädjeämnena i motorparken. När det gäller alla former av bilar så är de rak igenom tråkiga att köra.

Den cyniska inledningen på recensionen visar sig vara korrekt ännu en gång. Det är inte allt för ofta som den här typen av spel är bra – och inte nu heller. Det som kan sägas är att spelet är inte värdelöst, utan det är lite roligt – med betoning på lite. Hittar du det här för 99 kronor i en begagnatlåda, då är det nästan värt pengarna. Men fullpris är det inte värt.