Visste du att...
6.5

Army Men Advance

Nu är det dags igen, det månatliga Army Men-spelet. Den här gången är det till Gameboy Advance.

Den beiga armén är som vanligt elak och den gröna armén måste visa var skåpet ska stå. Sarge och Vikki får naturligtvis uppdraget att sätta krokben för de beigas ledare Plastro.

Army Men Advance är relativt gulligt, så gulligt som ett krigsspel kan vara. Man går runt med Sarge eller Vikki och skjuter små runda kulor på beiga soldater. För att avancera krävs att man löser små pussel längs vägen. De är allt som oftast inte så svåra att klara, skjut på en dörröppnare och spring till den öppna dörren innan den stängs och så vidare.

Även om spelets grafik, eller nåt annat för den delen, inte håller någon enorm klass är i alla fall nivåerna varierande. Det kan vara att gå omkring och skjuta, köra en tanks eller båt – och skjuta, ta sig över vattendrag likt i Frogger och så vidare. Det enda är att det bara finns 12 nivåer, vilka man klarar relativt snabbt. På förpackningen står det att det är 17 nivåer och det kan nog stämma om man lägger ihop alla från båda karaktärerna.

Jag måste ju erkänna att jag har en svaghet för Army Men-konceptet. Det är ett snällt sätt att kriga på och rätt komiskt. Army Men Advance är ett spel som jag inte rekommenderar att köpa, men det är perfekt att hyra.