Visste du att...

Sagan om ringen-MMO meddelat av Embracer

Sagan om ringen-MMO meddelat av Embracer

Embracer Group meddelade idag ett avtal med Amazon Games för att utveckla och publicera ett nytt massivt multiplayer online-spel baserat på Sagan om ringen.

Midgård
Det kommande spelet är ett öppet världs-MMO-äventyr som utspelar sig i J.R.R. Tolkiens Midgård och innehåller berättelserna från The Hobbit och Sagan om ringen-trilogin. Spelet utvecklas i de tidiga stadierna och Amazon Games Orange County-studion leder utvecklingen. Amazon Games kommer att publicera spelet globalt för PC och konsoler.

”Midgårds värld fortsätter att vara en oändligt bördig grund för skapare, och Amazon Games har en passion för att bygga fördjupande, engagerande världar och publicera spel för en global publik”, säger Lee Guinchard, VD för Freemode. ”Vi har den tydliga ambitionen att skapa underhållningsprodukter av högsta kvalitet för denna IP, oavsett om vi använder interna resurser eller samarbetar med de bästa branschpartners som kompletterar våra förmågor. Vi tar hand om varje detalj för att leverera ett MMO som kommer att göra rättvisa åt den omfattande Midgård-universumet och glädja spelare över hela världen.”

”Vi är engagerade i att erbjuda spelare högkvalitativa spel, antingen genom original-IP eller långälskade som Sagan om ringen”, säger Christoph Hartmann, VP för Amazon Games. ”Att ge spelare en ny tolkning av Sagan om ringen har länge varit en ambition för vårt team, och vi är hedrade och tacksamma att Middle-earth Enterprises anförtrottar oss denna ikoniska värld. Vi är också glada att utöka vårt samarbete med Embracer Group efter vår Tomb Raider-affär förra året, då de har visat sig vara utmärkta samarbetspartners.”