Visste du att...

Steam summerar 2020 och stoltserar med 120 miljoner spelare i månaden

2020 i siffror från Steam

2020 har ju som alla vet varit ett skitår, men spelandet har konstant varit högt då många isolerat sig.

120 miljoner aktiva spelare
Siffrorna finns ovan för alla som inte vill läsa mer. 120 miljoner aktiva spelare per månad är imponerande och det är även 62,6 miljoner dagliga spelare där 24,8 miljoner är snittet för samtidiga spelare. Det totala spelande timmarna har ökat med över 50 procent och det har förmodligen med pandemin att göra.

Alla dessa spelare har gjort 2,6 miljoner nya köpare per månad, vilket är en ökning med 21,4 procent från 2019. Allt som allt mycket imponerande siffror – minst sagt.

2021
Vad händer då 2021 nu när det kommer vaccin? Kommer siffrorna att återgå mot 2019 eller kommer de att hålla samma linje. Vem vet, men trots vaccin kommer nog världen fortsätta som den är ett bra tag till. Många företag har sagt att alla kommer att jobba hemma hela 2021 också – till att börja med. Mässor har meddelats, men få är de som verkligen tror de blir av. Kort och gott kan man förmoda att 2021 blir ett starkt spelår även det.

steam logo