Visste du att...

Goodbye Kansas Invest investerar i Norrland

Välkommen Forum Nyheter Goodbye Kansas Invest investerar i Norrland

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #7996
  Gunner
  Gunner
  Forumledare

  Goodbye Kansas

  Goodbye Kansas Norrland

  Svenska spelinvestmentbolaget Goodbye Kansas Game Invest köper European Minds International, som projektleder spelutvecklingssatsningen Arctic Game Lab, och etablerar regional bas i norra Sverige.

  Arctic Game Lab
  European Minds har under de senaste fyra åren arbetat med att etablera ett spelindustrikluster som finns i Boden, Piteå, Luleå, Skellefteå och Umeå. Namnet är Arctic Game Lab.

  “Det har varit en fantastisk resa att etablera spelklustret.Vi har fått bygga ett otroligt engagerat och professionellt team för detta. Vår stora erfarenhet av regionalt och lokalt utvecklingsarbete i Norr- och Västerbotten har, kombinerat med spelindustrins engagemang och tillväxt, varit ett bra recept på framgång. Nu är det dags för nästa utvecklingssteg där kraven på leveransförmåga skärps ytterligare. I detta läge är det bättre för kunder och personal att Goodbye Kansas tar över. De har kapacitet att både bredda och fördjupa de tjänster som vi levererar.” säger Lars Lindblom, VD European Minds

  ”Spelindustrin har vuxit snabbt senaste åren och vi är väldigt glada att välkomna Goodbye Kansas till Skellefteå. Här finns nära samarbete mellan spelföretagen, med universitetet, med inkubatorer samt en kommun som ser spelbranschen som en strategisk och långsiktig satsning för att vara attraktiv för unga välutbildade personer” säger Bengt Ivansson, Näringslivschef på Skellefteå kommun.

  I och med förvärvet övertar Goodbye Kansas Game Invest ett projektledarteam som innefattar Michael Stenmark, Magnus Johansson, Johan Linder och Linn-Marie Edlund som arbetar med att utveckla spelbranschen, dessutom kommer företaget etablera en egen filial för att utvärdera, utveckla och investera i spelutvecklare i regionen.

  Boden Business Park Game Jam
  Foto från Boden när Boden Business Park och Arctic Game Lab arrangerar Game Jam i fd-Skapa-lokalerna i Sävast.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Ja Nej