Den här sidan är anpassad för browsers med ordentligt CSS-stöd. Uppgradera din browser.
Inloggade: 0

The Legend of Zelda - Skyward Sword

Utgivare: Nintendo

Åldersgräns: 12 år

Datum: 2011-11-17

Genre: Äventyr

Antal spelare: 1

Text: ikto

Links luftburna äventyr bär med sig mycket nytt och mycket gammalt.
Ovanför molnen finns en liten by där en fridfull skara människor bor. Här hittar vi vår morgontrötta huvudperson som såklart är den utvalde hjälten, men det vet han ännu inte om. När barndomsvännen Zelda ganska snart försvinner under mystiska omständigheter står hans öde klart. Vi ska gå dit ingen har gått ännu; till landet under molnen.

Zeldaseriens fanskara är en av de gnälligaste i hela spelvärlden. Aldrig lyckas det bli en perfekt mix av nostalgi, nyheter och traditioner. Att Link nu får sitt första äventyr som är byggt från grunden till Nintendo Wii har som vanligt byggt upp en enorm förväntan.

Hyrule har nog aldrig utforskats på ett liknande sätt förut. Link är uppväxt helt separerad från fastlandet och när äventyret sätter igång känns utforskandet mer nervkittlande än någonsin. Till sin hjälp har man en trogen fågel man kan åka runt med för att nå olika punkter.

Kontrollexpansionen Motion Plus gör fågelflygandet lätt som en plätt, för att inte tala om fäktandet. Många drömmar man närt sedan Wii släpptes besannas i och med Skyward Sword. Fienderna blir små pussel då man behöver hugga från rätt håll i rätt vinkel, och med en kontrollmetod som gör det möjligt blir det väldigt underhållande. Tyvärr behöver kontrollen centreras till och från. Oftast bara genom att peka mot skärmen och trycka på en knapp men ibland måste den läggas upp och ned på en plan yta i några sekunder. Att det bryter av spelandet behöver jag väl knappast säga?

Links rörelsemönster är väldigt genomarbetat. Hans akrobatiska sätt att ta sig över hinder och klättra längs kanter är riktigt välgjort och gör det lättare än någonsin att få kontakt med honom, trots hans envisa stumhet. Utrustning och föremål är mycket mer integrerade i spelet, de väljs numera från ett hjul som kommer fram med ett knapptryck. Därmed är det gamla menysystemet från 1998 ett minne blott. Grafiskt hamnar spelet någonstans mellan Windwakers cel-shade och Twilight Princess mer vuxna design. Det ser väldigt bra ut och sprakar av färger.

Gillar du Zeldaserien har du säkert redan köpt spelet, är du tveksam så var inte det. Skyward Sword presenterar nyheter som fräschar upp, bevarar den magiska äventyrskänslan och berättar samtidigt en spännande historia. Ännu en legend du inte får missa.
Betyg: 5 - Perfektion

Läsarnas betyg

Läsarkommentarer

puppy
23 nov 11 kl. 11:56
Eller hur! Det är kostsamt att vara gamer denna höst :D
ikto
21 nov 11 kl. 15:03
Det måste ju vara en historisk spelhöst i år! Sjuka titlar och de kommer titt som tätt!
puppy
18 nov 11 kl. 14:50
Nu måste jag ta och verkligen skaffa mig en Wii då :P Dyra höst detta :P

Logga in för att kunna kunna skriva en kommentar.

Snabbkoll