Den här sidan är anpassad för browsers med ordentligt CSS-stöd. Uppgradera din browser.
Inloggade: 0

Mario Party 8

Utgivare: -

Åldersgräns: 3 år

Datum: 2007-06-23

Genre: Minispel

Antal spelare: 4

Text: Lictor

Mario Party är ett lättsamt spel som alla kan vara med och spela - oavsett ålder, kön eller tidigare tv-spelserfarenhet.
När en spelserie har hostat ur sig åtta spel på lika många år krävs det inte ett snille för att inse att varje del kanske inte varit så värst revolutionerande. I just fallet Mario Party kan man i princip ersätta ”inte så värst revolutionerande” med ”identiskt med samtliga föregångare”. Och även om det fortfarande är ett skoj tillskott till fredagsglam i goda vänners lag så börjar det kännas lite uttjatat vid det här laget. Så med Mario Party 8 fanns det visst hopp om att Wiis nya kontrollmöjligheter skulle leda till en renässans för serien. Inte så, kan jag avslöja. På Mario Party-fronten intet nytt.

Vi talar fortfarande om en virtuell variant av ett vanligt brädspel med minispel insprängda med jämna mellanrum. I vanlig ordning har några av de gamla minispelen försvunnit och några nya tillkommit. Och som vanligt varierar de mellan skoj och menlösa. Ofta används Wii-kontrollen bara som vanlig handkontroll och ännu oftare känns pek- och lutfunktionaliteten taffligt påklistrad men flera av minispelen vinner trots allt på en ny fräsch kontrollmetod.

Det tillskottet gör att Mario Party behåller sin plats som hyggligt tidsfördriv för det har olikt alltför många andra Wii-spel ett upplägg som passar till vilt kontrollviftande. Detta gäller förstås bara om man spelar med vänner. För en ensam spelare är Mario Party 8 ungefär lika spännande som att titta på när gräset växer. Inte ens två spelare är nog, utan det krävs verkligen tre eller helst fyra deltagare för att det här partyt ska komma till sin rätt.

Mario Party 8 agerar i gränslandet mellan traditionella brädspel och vårt digitala medium på ett sätt som passar bra in med idén bakom Wii. Det är därmed ett av de få spelen du kan få farmor att spela på familjeträffen. Äger man något tidigare Mario Party är det inte ett klockrent köp för det har ärligt talat inte hänt mycket alls sedan 1999. Men det duger som sagt, och har man mot förmodan inte testat serien förut är det svårt att värja sig mot konceptets grundläggande charm.
Betyg: 2 - Okej

Läsarnas betyg

Läsarkommentarer

Fleischer
24 jun 07 kl. 16:54
Grejen är väl dock att wii spelen inte kostar 700kr som till ps3an eller 360. Även om Mario party 8 är precis som dom andra mario party så får man det för 499kr.
Så har man inte något av föregångarna så är det värt dom pengarna.
Det dyraste spelet är väl Zelda och det kostar 550kr vilket man hade köpt om det kostade 700kr.
Spel känslan först sen grafiken i min mening.
Sk man vara arg så är jag det på min ps3a 6200kr för en konsoll! Sen så får man två halvdana spel till det (Resitance och motorstorm).
Alla andra har man ju redan till 360in.
Jag är glad att nintendo valde den smala vägen min ekonomi hade nog inte klarat fler konsoller á 5k klassen och spel för dryga 700ingen.
GroBo
24 jun 07 kl. 11:52
Jag håller med om att ett Zelda i samma grafikklass som Oblivion vore otroligt mäktigt men måste samtidigt inflika att jag älskar Zelda - Twilight Princess lika mycket ändå, trots sin mindre imponerande grafikmotor i dagens mått. Grafik är inte allt (hur klichéaktigt det än må låta) men det påverkar helt klart den stora massan i deras val av konsoller. Spelen som dyker upp till Wii nu börjar bli mer avancerade och använder hårdvaran bättre men jag tror att vi får vänta till nästa år innan vi blir bortskämda med riktigt vackra spel på Wii. Hårdvaran är inte värdelös, man kan kräma ur en hel del ur den då den är aningen kraftfullare än både gamla Xbox och PS2 som inte är fy skam.
MrMyxo
24 jun 07 kl. 10:05
grejen är den att man lägger inte 700:- på ett hyggligt tidsfördriv tycker jag. nintendo börjar gå mej på nerverna med alla dessa halvdana titlar och med sin kärlek till kass grafik. en önskan hade varit att de ökande kravet på grafiken och fick de mer konkurrenskraftigt till andra konsoler. tänk ett zelda eller ett harvest moon i grafiken som oblivien eller gears of war

Logga in för att kunna kunna skriva en kommentar.

Snabbkoll