Den här sidan är anpassad för browsers med ordentligt CSS-stöd. Uppgradera din browser.
Inloggade: 0

Donkey Kong Tropical Freeze ute 21:a februari

Datum:Torsdag 6 februari, 2014kl 10:58Text:Gunner

Donkey Kong och hans D.K. Crew är tillbaka på nya vilda äventyr i Donkey Kong Country: Tropical Freeze som släpps exklusivt till Wii U den 21 februari i år. Denna gång har familjen Kongs ö blivit invaderad av Snowmads, kallhjärtade fiender som anländer i vikingaskepp. Med sig har Snowmads ett magiskt horn som de blåser i för att framkalla en arktisk vind som fryser hela Donkey Kong Island och blåser bort familjen Kong.

För att återta sin ö är det upp till familjen Kong att ta sig genom sex äventyrliga öar med olika teman och utmaningar. På vissa banor kommer du få hjälp av noshörningen Rambi. Du kommer också hitta många hemliga utgångar, njuta av den dynamiska kameran, möta fantastiska bossar med mycket mera.

Precis som i Donkey Kong Country-spelen kan Donkey Kong ta med sig en annan Kong för att få fler förmågor till sitt förfogande. Diddy är beväpnad med sin Peanut Popgun och har sin Barrel Jet för att ta sig över dödliga stup. Dixie Kong har sin Gumball Popgun och Helicopter Spin som gör att du kan nå lite högre upp när du hoppar. För första gången är dessutom Cranky Kong en spelbar karaktär. Cranky är beväpnad med Walking Stick och har förmågan Cane Bounce som är användbar för att hoppa på vassa föremål.

En trevlig sak med att ha Diddy, Dixie eller Cranky med sig är att det finns en ny attack som heter Kong POW. För att släppa lös Kong POW måste du samla 100 bananer, då försvinner alla fiender på skärmen och blir till användbara föremål istället. Vad det blir för föremål beror mycket på vem du har med dig. Om du har Cranky Kong vid din sida så blir alla fiender till värdefulla Banana Coins som kan användas i Funky Kongs affär, där du bland annat kan köpa samlarfigurer eller mer praktiska saker som till exempel Crash Guards som skyddar dig när du åker gruvvagn.

Om du vill visa upp din skicklighet för andra spelare världen över så finns nu ett Time Attack Mode som tillåter dig att lägga upp dina "replays" på officiella rankinglistor online. Perfekt för dig som gillar utmaningar!

En annan utmaning för den som är skicklig nog är ett Hard Mode som går att låsa upp i spelet. På Hard Mode har du bara en Kong och bara ett hjärta, så där finns en rejäl utmaning att bita i.

Läsarkommentarer

Nyheten har ännu ej kommenterats.

Logga in för att kommentera.

Snabbkoll