Den här sidan är anpassad för browsers med ordentligt CSS-stöd. Uppgradera din browser.
Inloggade: 0

1993 i 2014 - nytt gammalt spel

Datum:Onsdag 18 december, 2013kl 16:23Text:GunnerDet var en gång, 1993 för att vara exakt, fyra tonåringar från västra Sverige som bestämde sig för att göra ett spel till Commodore Amiga. Spelet var en så kalla shoot'em up där spelaren flög en rymdfarkost åt höger. Flyga åt vänster var inte lika populärt 1993. Allt gick bra och de lyckades få ett engelskt företag att ge ut spelet. Tidningarna som på den tiden uteslutande var gjorda av papper visade bilder av spelet och skrev att det var på gång. Men så blev det, som det numera heter, drama i gruppen och spelet lades ner trots att det nästan var klart. Det sparades på en 3,5-tums diskett, vilket var det hetaste lagringsmediet på den tiden, för att sedan läggas in i en låda och glömmas bort.

Men 20 år senare öppnades lådan, och likt en hamburgare som glömts bort, var det i samma skick som 1993. Krister Karlsson, en av de fyra, bestämde sig därför för att ge ut spelet då det var rent slöseri med tid och ungdom att bara låta det ligga kvar i lådan. All grafik var klar, det är bara spelmotorn som måste bytas ut till något som fungerar på dagens system.

1993 är inte ett nytt spel som har designats för att se gammalt ut. 1993 är inte ett gammals spelkoncept som hottats upp för att passa i tiden. 1993 är gjort 1993 och släpps 2014. Det är inte retro, det är så spelen såg ut 1993.

1993game.com >>

Läsarkommentarer

Nyheten har ännu ej kommenterats.

Logga in för att kommentera.

Snabbkoll