Den här sidan är anpassad för browsers med ordentligt CSS-stöd. Uppgradera din browser.
Inloggade: 0
Kakutou Shinseiki 5 resultat

Tisdag 7 april, 2009

KS (Kakutou Shinseiki) är officiell (SEGA) VF (Virtua Fighter) turnering som första gången arrangerades 2002 till VF4. Turneringen arrangeras för varje ny del av serie och är inne på femte turnering nu med VF5R.

KS VF4 (2002): Napoleon (Jac)
KS2 VF4 Evo (2003): Minami Akira (Aki)
KS3 VF4 FT (2005): Itabashi Zangief (Shu)
KS4 VF5 (2007): Fuumin (Lei)
KS5 VF5R (2009): ??? (???)

KS är respekterad turnering, inte bara bland Virtua Junkies utan också av allmänna fajtingfans. Turneringen hör till en av världens största (om inte största!?) fajtingspelsturneringen med osannolikt hög konkurransnivå t.o.m. för elitspelare!? Det är en klassisk JP-style hardcore turnering med mer eller mindre endast en chans, Single Elimination System. Här duger inte att man har dålig dag, Virtua Low eller otur, det finns ingen plats för bortförklaringar i turneringen, du får bara en chans! Turneringen pågår i några månader med kval, area kval och slutligen finalturnering. Endast vinnaren i arkadturneringen kvalar vidare till Area kval där alla deltagare är vinnare från respektive kvalturneringen. Och endast finalister (beror på ant deltagare i Area turnering) kvalar vidare till slutliga finalturneringen! Alltså, från ca 500 arkadhallsturneringar sållas deltagare till 62 lyckliga Virtua Junkies + KS4 vinnaren Fuumin (Lei) som specialkvalde in till finalturneringen kvalar till slutliga finalturneringen i KS5!
Förutom själva KS eventen fanns också möjlighet att testa den kommande version av VF5R.
Till skillnad från tidigare KS skilljdes KS5 statistik över deltagarnas karaktärsval väldigt mycket med hela 8st Sarah och 4 Jeffry spelare!? Många verkar ha känt att Sarah har blivit något lättare att spela till VF5R, 8 Sarah spelare i finalturneringen kanske är resultatet av balans och stats justeringar som gjort fram till VF5R. Här nedan följer karaktärsfördelningen i KS5 final.

8: Sar
6: Lau, Jea, Aki
5: Jac
4: Lio, Bra, Jef, Aoi
3: Kag, Wol
2: Tak, Eil
1: Lei, Van, Pai, Shu, Goh, Bla

Som vanligt var det Katagiri som var huvudman för arrangemangen med kommentatorer ala sexy Saito och narcy Fukami (kommentatorerna i konsolspelet) och mycket celebrett Virtua Junky gäster som kommenterade och tjoade. Tetsujin BunbunMaru, Tetsujin Kyasao (!?) och Virtua God Chibita!
Det hela startade direkt i dramatik där officiella starplayer föll en efter en!? Starplayer är några av VF5R starkaste spelare enligt SEGA. Några av dessa som kvalade in till KS5 var Fuumin (Lei), Koedo (Jea) och Yucha (Aoi). Alltså, alla starplayer kvalade inte in i KS5, det säger en del om KS5 nivå och konkurrans ... Bland tre starplayer som kvalade in föll två av de, Koedo och KS4 vinnaren Fuumin redan i första omgången!? Och Yucha föll andra omgången och därmed blev det betydligt svårare att förutsäga hur det hela skulle fortsätta och sluta ...
De 8 som med blod och svett lyckats kvala vidare till best 8 var MaskDoHijitetsu, Hero, Nazo shiko no Y.F, Juliet, Kiyotaka, Shiroto, Tsukino Usagi, Tonkatsu och TomaLion. Och de fyra som lyckades överleva best 8, dvs semifinalen blev mellan Hero vs Julietta och TomaLion vs Byakko. Hur det sedan gick för de kan du se filmen nedan.
Det var ganska många okända ansikten som kvalade och klättrade i turneringen. Som tidigare stora turneringar fick man kanske en viss känsla av generationsbyte ... Nya Virtua Junky föds, de visar vägen för den nya generationens "Law of the Junkies" och för vidare VF till new Virtua Generation ...

Kakutou Shinseiki 5 Final Tournament semi final
Hero (Jea) vs Julietta (Sar)


Kakutou Shinseiki 5 Final Tournament semi final
TomaLion (Lio) vs Byakko (Pai)


Kakutou Shinseiki 5 Final Tournament final
TomaLion (Lio) vs Hero (Jea)


Turneringslista

Edit:
Några andra brutala highlight matcher har dykt upp!

Mukki(aki) vs Faibou(lio)

Joseph(aki) vs Koedo(jea)


Övriga KS5 matcher finns hos Oggy's youtube kanal

Enjoy!

Snabbkoll