Den här sidan är anpassad för browsers med ordentligt CSS-stöd. Uppgradera din browser.
Inloggade: 0
Arkad topp 10 och Virtua Fighter's framtid ...

Söndag 11 januari, 2009

Appropå Decenber 2008 Arkad Topp 10
Är faktiskt smått glatt överraskad över Virtua Fighter's position i månadens Arkad topp 10. Trots en uppgradering i form av Virtua Fighter 5 R så hade jag nästan räknat med något nedåtgående tendens p.g.a. den hårda konkurransen. Som jag ser det idag så finns det gott om tecken som tyder på att det skulle lika gärna kunnat peka nedåt ...
Den moderna generationens Virtua Fighter har redan haft sin storhetstid med Virtua Fighter 4 Evolution med start Virtua Fighter 4 som revolutionerade inom den moderna grenen fajting. Allt detta hände redan år 2001 med pik kring 2003~2004 ... Men hur ser Virtua Fighter's framtid ut då? Pratar vi om de stora förändringarna är framtiden väldigt osäkert. Virtua Fighter har redan släppt 4 ala Evolution uppgraderingar, 3tb, Evolution, Final Tuned och R. Att upprepa en stor revolution som Virtua Fighter 1 2, 3 och 4 gjorde ser jag som högst osannolikt, även då om spelet heter Virtua Fighter ...
Att skapa revolution inom fajtinggrenen är ingen lätt uppgift, speciellt när det handlar om ett arkadspel som har överlevt och toppat i över 10 års tid, vilket är nog imponerande! En tillfälligt nedåtgående tendens är snarare oundvikligt. De måste finna nya väger för att hitta nya fans, men samtidigt försöka hålla kvar alla tidigare fans som har följt med och stött utvecklingen av Virtua Fighter. De som då var 20 år är idag 30+. Att skapa ett spel som passar både old och helt ny generation med andra livs syn och förväntningar är lika svårt som att få ut Hadoken från en Byakko!
Virtua Fighter 5 R är det senaste inom Virtua Fighter. Men det finns idag inget tecken som tyder på att spelet skulle kunna sitta säkert i toppen vilket vi redan har sett indikationer på med svårigheter att sitta stadigt kvar eller ens nå pallplaceringen. Hur länge den här situationen varar är mycket osäkert p.g.a. den hårda konkurransen. Så vad beror uppgång just den här gången då? Eller fortsätter det uppåt?
Bra fråga ...

¤ Bara en slump ... ? Kanske, sånt händer inom statistiken ...

¤ Kakutou Shinseiki 5? Ja, kan faktiskt mycket väl hända ...

¤ Hård konkurrans ... ? Jovisst, en parameter som spelar stor roll.

En annan intressant men något oroande utveckling är Street Fighter 4 som hittills inte ens nått pallplaceringen. Kan det vara nåt med balans eller patch? Jag får en känsla av att Street Fighter 4 snack är större i väst än i Japan samtidigt som konsolversionen verkar vara väldigt het. Jag är ingen expert på Street Fighter så jag vet inte. Men så som jag ser det så har Street Fighter verkligen fått en av sina (på sätt och vis) revolution i och med Street Fighter 4 med rejäl visuell uppgradering. Men det kanske inte räcker trots att spelet heter Street Fighter? Är det för hårt konkurrans kanske?

Läs vidare >>

Snabbkoll