Den här sidan är anpassad för browsers med ordentligt CSS-stöd. Uppgradera din browser.
TV-spel
« Föregående
Visar inlägg 1 av 1
Nästa »
Ny generation konsoler
Inlägg: 1724
Hörni, något måste vi kunna skriva även här om nästa generation konsoler. Minns när xbox (den första) fanns och jag ville spela Top Spin på xbox live. Sen kom 360 och PS3 med nya upplevelser men nu blir det verkligen två uppsättningar PC-komponenter som tävlar mot en riktig PC där dessutom steambox är på väg att bli verklighet också som produkt och inte bara ett namn. Finns det _någon_ orsak att skaffa en konsol i så fall?

Det är ju inte som att portningen kommer bli problematisk. Det enda som kan gå att konkurrera med blir tjänster, hur smidigt det är att se på film/serier, lyssna på musik, surfa och annat som inte har att göra med spelandet i denna s.k. spelkonsol. Med skenande utvecklingskostnader måste det kosta otroliga summor för Sony/MS om de vill köpa sig en tidsbegränsad exklusivitet. Har svårt att se att utvecklare fokuserar på endast en plattform när arkitekturen är densamma. Men det betyder också att en PC egentligen är tillräcklig. Om Steam får fart på linuxdistron så är inte ens operativsystemet en kostnad att beakta.

Eller stavas konkurrensen integration av tjänster så du har Wintablet/Winphone/xbox (Winbox?) eller Vita/Sonytelefon/PS4 och kan spela lite vad som helst när som helst?

Angående portning tyckte jag ett intressant förslag till Cell-processon var att Sony i sin hybris efter PS1 och PS2 hade som mål att göra det kostsamt svårt att porta _från_ PS3 till Xbox...vilket de fick äta upp rejält. Låter också galet nog till att vara sant.

casualcore wnkr | slayer of threads
« Föregående
Visar inlägg 1 av 1
Nästa »
Skriv ett inlägg

Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg. Logga in här.